La nostra visió sobre el #betacamp2015

Dimarts 25 d’agost, 18:00 h
És dimarts a la tarda i comencen a arribar els ideòlegs de tot plegat; persones que possibilitaran i promouran un projecte innovador al voltant de l’educació, l’aprenentatge, l’intercanvi i la convivència dels 60 professors i mestres que s’han inscrit en el Betacamp. Nosaltres encara estem a l’expectativa de què serà ben bé el #betacamp i la sensació és que ni el mateix grup motor sap amb exactiud què passarà en els següents 3 dies.
Sabem i tenim constància que són persones implicades en un model educatiu fora del convencional i que tenen molt clar quin és l’objectiu d’aquestes jornades: construir un espai de comunicació multidireccional on tothom pugui aportar les seves experiències i aprendre de la dels altres.
De moment però, el que hem conegut són 15 persones que arriben amb barrets mexicans, corbates de lluentons i que preparen un trivial sobre educació.. això promet!


Dimecres 26 d’agost, 16:00 h
Estan a punt d’arribar les 60 persones.. estarem preparats per allotjar a tanta gent?? Portem una setmana fent endreça i adequant els espais però falten taules per tot arreu!! Per sort, tenim moltes mans i les ganes de que tot surti bé fa que surtin taules i cadires de sota les pedres. Tot a punt; els sofàs sota les carpes per a tenir un espai de trobada, la nevera per a saciar la sed dels participants, les 200 mandonguilles fetes pel Carles a la cassola, el pàrquing adequat per a la imminent riuada de cotxes,..
La gent va arribant esglaonadament i de seguida es respira allò que tant ens agrada; un ambient de cooperació mútua, tothom predisposat a donar un cop de mà en el que faci falta.
La sensació és que la gent que arriba tampoc sap molt bé què li depara el destí però de moment sembla que han començat a notar l’energia de Montpol!


Divendres 29 d’agost, 17 h
Han sigut uns dies de molta feina a la cuina, de llaaargues jornades de treball i de menjar i dormir poc. Ja ho sabíem quan vam acceptar el repte i ho tornaríem a repetir les vegades que fes falta.
El Betacamp ha complert els objectius que ens vam marcar a l’hora d’ agafar la gestió de la Casa de Montpol: aconseguir que sigui un espai inspirador i acollidor, per a allotjar propostes transformadores i avançar així cap a una societat més cooperativa, solidaria, compromesa i participativa.
El funcionament assembleari ha generat un clima entre iguals, el treball en nodes ha reproduït el sistema d’educació que es promou des dels professors participants i les activitats tant del matí com de la nit han fet palès que la cultura, l’expressió artística i la diversió són iguals d’importants a l’hora d’aprendre i conviure.

Podem assistir (com podem i fent viatges a la cuina per a controlar les butis) a la presentació del resultat dels nodes i a l’ última assemblea. Ens és molt útil sentir els comentaris sobre els espais i la casa i ens emocionem amb l’aplaudiment d’agraïment.

Després de dinar tothom s’activa i quedem gratament sorpresos de l’ ajuda a l’hora de recollir. (4 sofàs, una nevera i dues carpa de 5x5m es diuen ràpid!!) És aleshores quan tornem a presenciar el que la Montse li diu al seu fill Eudald el primer dia d’arribar a Montpol : “ajudar durant aquests dies vol dir treballar per la comunitat”.


Som conscients de les limitacions de la Casa de Colònies de Montpol però també dels avantatges de poder gaudir d’un “espai màgic” enmig de la natura. Ens encantarà poder allotjar la segona edició del Betacamp. Si al final per necessitat de més espai es decideix un altre lloc, ens reservarem les dates per a poder venir de participants!


Fins a la pròxima i endavant amb el curs que tot just comença!!


Betacamps

 

No hi ha comentaris

El formulari de comentaris està tancat ara mateix.