COLÒNIES D’ESTIU 2016!

La natura ha començat a brotar i això vol dir que ja ha arribat la primavera! I amb la primavera, les inscripcions a les colònies d’estiu d’aquest any.
Quins nervis!!! Aviat la Casa estarà plena d’infants amb ganes d’aprendre i passar-s’ho bé!


Com l’any passat farem dos tipus de colònies en col·laboració amb 2 entitats:

Del 27 de juny al 3 de juliol: COLÒNIES MUSICALS amb L’Antàrtida – Centre de activitats musicals i creatives.

Del 3 al 10 de juliol: COLÒNIES CIENTÍFIQUES amb Explorium

Més informació aquí

 

COLONIES

Afinant el discurs

La Casa de Colònies de Montpol sorgeix de la voluntat de fer visible projectes  transformadors en l’ àmbit de l’educació, la cultura, l’ associacionisme, la dinamització sociocultural i el lleure.
Sent promotors de diversos projectes dins d’aquestes àrees, un dels nostres objectius és treballar en xarxa amb altres projectes i col·lectius que igual que nosaltres, creuen en la capacitat individual i col·lectiva de generar canvis cap a una societat més justa, cohesionada, compromesa i creativa.

La Casa de colònies de Montpol vol ser un espai acollidor, generador d’activitat i on la força del grup transformi pràctiques individualistes.

Envoltat de silenci i estrelles, Montpol és un lloc privilegiat enmig de la natura, on tothom que el visita assegura que el temps es para i que cada minut compta per dos.

Creiem en el decreixement com a model de reconciliació amb la naturalesa, amb un mateix i amb la societat que ens envolta. És per aquest motiu que el projecte busca la coherència treballant amb projectes d’ economia solidària, energies renovables, aliments de proximitat i entitats del tercer sector.

Perquè entenem que la Casa de colònies no només és un espai d’acollida sinó també un projecte de transformació social obert a que tothom hi deixi la seva petjada.

IMG_2613

Mirades transversals sobre l’educació

Aquí deixem un recull de cròniques i materials audiovisuals sobre el #betacamp:

 

Una crónica muy visceral, Blog de Abraham de la Fuente

#betacamp it’s gone, Blog Sergi del Moral

#betacamp 1.0, Blog de Xavier Pujol

#betacamp comprimidos, Blog de Ramón Paraíso

Primera edició al Betacamp, Blog Makeit Education

 

Vídeo resum #betacamp

Per què has vingut al #betacamp? – Videomatón I part

3 paraules que defineixen al #betacamp – Videoatón II part

Preguntes #betacamp! – Videomatón III part

 

Presentación7

Il·lustracions de Ramón Paraíso

La nostra visió sobre el #betacamp2015

Dimarts 25 d’agost, 18:00 h
És dimarts a la tarda i comencen a arribar els ideòlegs de tot plegat; persones que possibilitaran i promouran un projecte innovador al voltant de l’educació, l’aprenentatge, l’intercanvi i la convivència dels 60 professors i mestres que s’han inscrit en el Betacamp. Nosaltres encara estem a l’expectativa de què serà ben bé el #betacamp i la sensació és que ni el mateix grup motor sap amb exactiud què passarà en els següents 3 dies.
Sabem i tenim constància que són persones implicades en un model educatiu fora del convencional i que tenen molt clar quin és l’objectiu d’aquestes jornades: construir un espai de comunicació multidireccional on tothom pugui aportar les seves experiències i aprendre de la dels altres.
De moment però, el que hem conegut són 15 persones que arriben amb barrets mexicans, corbates de lluentons i que preparen un trivial sobre educació.. això promet!


Dimecres 26 d’agost, 16:00 h
Estan a punt d’arribar les 60 persones.. estarem preparats per allotjar a tanta gent?? Portem una setmana fent endreça i adequant els espais però falten taules per tot arreu!! Per sort, tenim moltes mans i les ganes de que tot surti bé fa que surtin taules i cadires de sota les pedres. Tot a punt; els sofàs sota les carpes per a tenir un espai de trobada, la nevera per a saciar la sed dels participants, les 200 mandonguilles fetes pel Carles a la cassola, el pàrquing adequat per a la imminent riuada de cotxes,..
La gent va arribant esglaonadament i de seguida es respira allò que tant ens agrada; un ambient de cooperació mútua, tothom predisposat a donar un cop de mà en el que faci falta.
La sensació és que la gent que arriba tampoc sap molt bé què li depara el destí però de moment sembla que han començat a notar l’energia de Montpol!


Divendres 29 d’agost, 17 h
Han sigut uns dies de molta feina a la cuina, de llaaargues jornades de treball i de menjar i dormir poc. Ja ho sabíem quan vam acceptar el repte i ho tornaríem a repetir les vegades que fes falta.
El Betacamp ha complert els objectius que ens vam marcar a l’hora d’ agafar la gestió de la Casa de Montpol: aconseguir que sigui un espai inspirador i acollidor, per a allotjar propostes transformadores i avançar així cap a una societat més cooperativa, solidaria, compromesa i participativa.
El funcionament assembleari ha generat un clima entre iguals, el treball en nodes ha reproduït el sistema d’educació que es promou des dels professors participants i les activitats tant del matí com de la nit han fet palès que la cultura, l’expressió artística i la diversió són iguals d’importants a l’hora d’aprendre i conviure.

Podem assistir (com podem i fent viatges a la cuina per a controlar les butis) a la presentació del resultat dels nodes i a l’ última assemblea. Ens és molt útil sentir els comentaris sobre els espais i la casa i ens emocionem amb l’aplaudiment d’agraïment.

Després de dinar tothom s’activa i quedem gratament sorpresos de l’ ajuda a l’hora de recollir. (4 sofàs, una nevera i dues carpa de 5x5m es diuen ràpid!!) És aleshores quan tornem a presenciar el que la Montse li diu al seu fill Eudald el primer dia d’arribar a Montpol : “ajudar durant aquests dies vol dir treballar per la comunitat”.


Som conscients de les limitacions de la Casa de Colònies de Montpol però també dels avantatges de poder gaudir d’un “espai màgic” enmig de la natura. Ens encantarà poder allotjar la segona edició del Betacamp. Si al final per necessitat de més espai es decideix un altre lloc, ens reservarem les dates per a poder venir de participants!


Fins a la pròxima i endavant amb el curs que tot just comença!!


Betacamps

 

LES COLÒNIES D’ESTIU: Espais de diversió, reflexió i aprenentatge

Les colònies d’estiu ens ajuden a créixer. La convivència ens apropa els uns als altres, estableix lligams que en molts casos perduraran en el temps i ens ajuda a conèixer-ns una mica millor.
Davant situacions desconegudes ens deixem portar per la fantasia, la curiositat i les ganes de viure intensament. (sense afonia no hi ha colònies!!)
I és que tots els infants que decideixen anar de colònies aprenen a relacionar-se amb nous companys, a gestionar les emocions quan se senten lluny de casa o a deixar-se sorprendre per la senzillesa de poder sopar a terra enmig d’un camp.
Per aquests motius estem orgullosos de poder allotjar diferents propostes educatives que a part de ser un espai d’aprenentatge, ajudin  a esdevenir persones més sensibles amb allò que ens envolta.


Enguany hem tingut el privilegi d’acollir dues iniciatives que han treballat els diferents aspectes de la persona: les colònies de l’Escola de música L’Antàrtida ens ha endinsat en un món de fantasia on la música, els ritmes, el teatre i les olors ens han fet estar amb tots els sentits ben alerta.
La segona setmana hem gaudit d’un experiment pedagògic. Les primeres colònies científiques organitzades per Explorium. Una experiència molt i molt gratificant per tots els que l’han tirada endavant i on els joves han aprofundit en coneixements científics de forma empírica i col·laborativa.


Nosaltres, com a gestors de la Casa de colònies de Montpol, estem profundament agarïts a tothom que ha fet possible aquestes colònies. És un gust poder compartir la il·lusió de generar espais de diversió, reflexió i aprenentatge.


Seguim!!!


CARAI


antartida

Confirmat Betacamp!!

Logo_BetaCamp-400px

Estem il·lusionats de poder allotjar projectes com el BETACAMP; una trobada d’ entusiastes de l’educació que a través d’una fórmula assembleària i participativa vindran a passar uns dies a Montpol per intercanviar coneixements i desenvolupar noves eines d’aprenentatge.

En aquesta pàgina web tan xula podreu trobar tota la informació:

www.betacamp.cat

 

La Casa de Colònies Montpol vol ser això, un viver de projectes innovadors, transformadors, autogestionats i sense ànim de lucre, on l’espai faciliti una estada agradable amb el màxim de comoditats.

Des d’un inici, l’organització del Betacamp ens va dir: “però vosaltres també formaríeu part del projecte eh..” i nosaltres encantats de poder aportar i aprendre!

Ja tenim ganes que sigui 26, 27, 28 i 29 d’agost!

Nou any, nova web!

formacio

Ens fa molta il·lusió poder compartir i donar la benvinguda a la nova pàgina web de la Casa de Colònies de Montpol!

Alguns/es ja n’haureu sentit a parlar perquè ja fa alguns mesos que a Montpol hi han hagut canvis; els CARAI n’hem assumit la gestió. Així que, com suposareu, estan sent mesos de proves.

La novetat més recent és que els reis mags de l’orient ens han portat una nova pàgina web! Una porta d’entrada virtual a Montpol i al projecte que comença a prendre forma.

Aquesta pàgina la vam demanar molt, i esperem que serveixi per poder donar una imatge clara i ràpida del que trobareu a Montpol. Una pàgina interactiva on, a través d’aquest blog, podrem anar explicant coses que hi van passant amb les aportacions de totes i cadascuna de les persones que hi feu estada. I una pàgina web atractiva, que generi inquietud i ganes d’anar a conèixer la casa de colònies de Montpol.

Al llarg de les properes setmanes i mesos veurem si els reis ens han portat allò que demanàvem!

L’aventura de Montpol continua, ara també a la xarxa!

 

Qualsevol proposta, suggeriment o aportació serà molt benvinguda!

Molt bon any a tothom i esperem veure’ns per Montpol!

 

CARAI